3 лютого 2016
Одеська "Свобода" пікетуватиме сесію міської ради з вимогою визнати Російську Федерації країною-агресором

3 лютого о 9:30 Одеська обласна організація ВО "Свобода" спільно з громадськими організаціями пікетуватиме IV сесію Одеської міської ради (Думська площа, 1). Свободівці вимагатимуть від депутатського корпусу ухвалити рішення про визнання Російської Федерації країною агресором, а також розірвати договір про встановлення побратимських відносин з Ростовим-на-Дону та зобов'язати власників магазинів маркувати товари російського виробництва.

За словами голови Одеської обласної організації ВО "Свобода" Павла Кириленка, Одеська міська рада ще після подій 2 травня 2014 року повинна була поставити крапку у "російському питанні", натомість своєю позицією заклала можливість подальших прокремлівських провокацій.

"В умовах збройної агресії та окупації частини країни з боку Російської Федерації, міська рада не зробила жодних кроків, щоб вплинути на стан справ у гуманітарній сфері, прогалини в якій стали одним з факторів присутності проросійських настроїв. Внаслідок непроведеної люстрації, міська рада за результатами виборів 25 жовтня знову наповнилась антиукраїнськими елементами. Навіть представники партій, що позиціонують себе як державницькі, зокрема фракція "Самопоміч", одразу стали органічною її частиною. Одесити втомились від такого цинізму і латентної антиукраїнської позиції місцевого депутатського корпусу", - зазначив свободівець.