5 вересня
Прес-конференція щодо нападу на Георгія Баріленка

5 вересня 2017 року у прес-центрі "Одеса-медіа" відбудеться прес-конференція з приводу збройного нападу на лідера Одеського "Сокола" Георгія Баріленка. Будуть висвітлені обставини нападу та його наслідки, а також подальші дії ВГО "Сокіл" у боротьбі з незаконними забудовами і придушенням вільного висловлення в Одесі громадської думки.

Нагадаємо, що вночі 2 вересня 2017 року близько 01:30 невідомі особи здійснили напад на лідера Одеського осередку ВГО "Сокіл" Георгія Баріленка. Двоє зловмисників слідкували за Георгієм і напали в районі Куликового поля, здійснивши два постріли з травматичної зброї - в живіт і ногу. Після цього вони повалили сокільця на землю і побили ногами, зокрема по голові. Перед тим, як втекти, один із нападників передав "привіт від "Гефеста".

Зазначимо, що минулого тижня активісти "Сокола" провели акцію проти знищення компанією "Гефест" паркової зони біля воріт забудови на Фонтанській дорозі, 25. Через цю акцію сокільці вже отримували численні погрози.

ВГО "Сокіл" в Одесі бореться з незаконним знищенням паркової зони на Фонтанській дорозі, 25 протягом останніх кількох тижнів. Близька до "мера" Геннадія Труханова компанія "Гефест" планує забудувати цю територію багатоповерхівками. Цю зелену площу, розміром в 4 гектари, незаконно позбавили статусу паркової зони загального користування і передали під забудову. При цьому, міська рада не провела громадських слухань та допустила инші порушення у процедурі надання дозволу на забудову.

Прес-центр "Одеса-медіа" розташований за адресою: вул. Садова, 3. Захід розпочнеться о 10:30.