20 жовтня 2015
Павло Кириленко: Сьогодні Одеса - це місто, де починається Україна, і це вже стало очевидним для всієї світової спільноти

Інтерв'ю голови Одеської обласної організації ВО "Свобода" (кандидата на посаду очільника міста та першого номеру у партійному виборчому списку кандидатів у депутати до міської ради) Павла Кириленка сайту ІзбірКом.

ІЗБІРКОМ: Чому ви вирішили балотуватися на посаду Одеського міського голови? Чому саме самі від вашої партії?

ПАВЛО КИРИЛЕНКО: Я є членом партії ВО "Свобода" з 1995 року, тоді, коли нашу партію ще дуже мало хто знав, особливо в Одесі. Вже у 1997 - 1998 роках наша партія взяла участь парламентських виборах у блоці "Менше Слів". Тоді я балотувався у списку блоку під № 26. Очевидно, що коли створюється ідеологічна політична партії, її головною метою є здобуття влади в державі та реалізація власної програми і впровадження в життя ідеологічної концепції, моделі розвитку суспільства. Ми усвідомлюємо необхідність тотальних змін у системи, яка сформувалась на тлі посткомуністичного радянського минулого. Хочу одразу зауважити, що перемога на виборах навіть дуже порядної людини, з правильним баченням реформ та змін і величезним бажанням втілити їх у життя, не приведе до суттєвого результату, якщо це не є робота великої команди однодумців, направленої на зміни у всій загальнодержавній системі. В іншому випадку людина, яка здобула перемогу, буде змушена підлаштовуватись під існуючи правила, працювати в системі і так чи інакше перетвориться лише у частку тої гнилої системи, яка сьогодні панує в нашій державі. Виходячи з цього розуміння, ґрунтується моя впевненість у необхідності брати участь у виборах як на посаду Одеського міського голови, так і кандидатом до Одеської міської ради.

Я вперше був висунутий на посаду Одеського міського голови під час виборчої компанії на місцевих виборах 2010 року. Вдруге на проміжних виборах 2014 року.

І, звичайно, цього разу наша політична сила ще з більшою впевненістю у свій правоті висуває списки до різного роду рад в Одеській області та кандидатів на міських голів.

ІЗБІРКОМ: Які досягнення у вашому житті Ви вважаєте найбільш важливими? У яких сферах ви вважаєте себе професіоналом? Яке основне джерело ваших доходів?

ПАВЛО КИРИЛЕНКО: Наша політична сила пройшла свій особливий шлях в боротьбі за збереження та утвердження українських національних, історичних та культурних цінностей в Одеському регіоні. Не так давно наше місто було охоплено дуже цинічною та брутальною антиукраїнською істерією. В цей складний для міста час саме активісти нашої партії стояли на заваді цієї кампанії, більше того, ми змогли перейти в наступ і вважаємо що результатом цього є, збереження миру в Одесі. "Свобода" демонструвала приклад, який об'єднував, гуртував всіх мислячих Одеситів навколо української національної ідеї. Ми не пішли за сценарієм розвитку подій у Донецьку та Луганську.

Сьогодні Одеса - це місто, де починається Україна, і це вже стало очевидним для всієї світової спільноти.

Особисто я є істориком за освітою і сильною своєю рисою вважаю вміння аналізувати, розбиратися у політичних процесах, визначати пріоритети та обирати оптимальні напрямки в реалізації поставлених завдань.

Свою трудову діяльність починав з вчителя історії у школі, пізніше працював у комерційній структурі. Народний депутат України VII скликання, з грудня 2012 року - листопад 2014. Член Комітету Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики. Я є автором 18 законопроектів, серед яких: закон щодо пільг в сплаті єдиного збору з інвестицій українських трудових мігрантів; закон щодо вдосконалення законодавства у сфері сільськогосподарської кооперації; закон про статус та гарантії соціального захисту учасників боротьби за незалежність України у ХХ столітті.

Зі студентських часів займаюсь громадською та політичною діяльністю. Починаючи з 1995 року керую Одеською організацією ВО "Свобода". Маю досвід управління і роботи з людьми.

Я не маю власного бізнесу і живу з того, що заробляю у фірмі, в яку повернувся після завершення депутатських повноважень.

ІЗБІРКОМ: Розкажіть коротко про свою передвиборчу платформу. Чи враховані у вашій програмі основні проблеми міста? Якщо так, то які саме?

ПАВЛО КИРИЛЕНКО: Головні завдання, які ВО "Свобода" і я, як кандидат на посаду Одеського міського голови, відстоюємо на цих місцевих виборах можна сформулювати у трьох головних тезах: Прозорість влади. Гарантії соціально - економічного розвитку. Історична справедливість. А саме: Добитися підзвітності та відкритості влади. Максимально залучити "середній клас", підприємців, науковців, громадських активістів до створення комфортних умов ведення бізнесу в Одесі і контролю чиновницького апарату. Оприлюднювати інформацію про усі проекти рішень та рішення місцевих органів влади. Провести аудит діяльності комунальних підприємств і установ на предмет їх прибутковості та ефективності використання, а також управлінь та департаментів Одеської міської ради щодо дублювання дій на перевірки малого і середнього бізнесу. Максимально спростити надання органами влади усіх необхідних мешканцям довідок і дозволів. Добитися встановлення справедливих тарифів на житлово-комунальні послуги та контролювати якість надання цих послуг. Забезпечити рівні та сприятливі умови для розвитку малого бізнесу. Виділяти комунальну землю та приміщення в оренду тільки на умовах відкритого аукціону. Забезпечити утилізацію побутових відходів та роздільний збір сміття. Вирішити нарешті проблему Одеського сміттєзвалища, побудувати на його місці сучасний сміттєпереробний комплекс. Дати можливість Одесі максимально реалізувати свої транспортні можливості. Не допустити реваншу антиукраїнських сил в Одесі.

ІЗБІРКОМ: Які форми роботи з виборцями ви зараз використовуєте? Чи використовуєте ви можливості Інтернет, зокрема, соціальних мереж для зв'язку з виборцями?

ПАВЛО КИРИЛЕНКО: Ми не є партією, що підтримується олігархічними групами, відповідно максимально використовуємо доступні методи пропаганди і сучасні технології, зокрема Інтернет.

ІЗБІРКОМ: Як виборці можуть зв'язатися з вами? Де знаходиться ваш штаб?

ПАВЛО КИРИЛЕНКО: Я особисто веду сторінку у фейсбуці facebook.com Наш штаб знаходиться за адресою: Одеса, вул. Княжа, 24, офіс 3.

19 жовтня 2015 року.